Den norske skovkat

Den Norske skovkat er en naturkat, der antagelig stammer helt tilbage fra vikingetiden.Den første skovkat kom til Danmark i 1976. I 1977 blev den anerkendt som racekat.
Danmark har nogle af verdens fineste skovkatte, og nu er den norske skovkat blevet en utrolig populær familie- og udstillingskat.

Den Norske Skovkat er en semilanghårskat med en stor pels, der består af en tyk ulden underpels og lange stride dækhår, der ikke kræver så meget pelspleje. Det er en stor og muskuløs kat med en lang og smidig krop, på høje kraftige ben. Skovkattens stolthed er halen, der er lang og busket. Det trekantede hoved med den lige profil, er omkranset af en stor krave, der giver indtryk af en vågen og frisk kat.

Skovkatten har stærk "personlighed" og er en robust kat. Den er legesyg, ukompliceret og sund. Den vænner sig let til nye situationer, dens opfindsomme og kærlige væsen gør den til en velegnet familiekat. Skovkatten trives godt, både i hus og lejlighed, også som indekat, bare den får god og kærlig pleje. Som indekat bør den dog være sammen med en anden kat.